Barbata-meu si cu mine suntem fani zacusca (de vinete), si in general conserve facute in casa. Cel putin o data pe an ne facem timp, ne suim in masina si o luam spre Arges, ca sa umplem borcane cu gusturi romanesti si culori de toamna.
Cumparam cele trebuincioase de la producatori locali, coacem vinetele si ardeii pe flacara si jar, iar zacusca o facem la ceaun pe foc de lemne.
E greu. Ardeii si vinetele se coc greu si se curata si mai greu. Tot ce punem in zacusca, tocam la cutit. Dar facem echipa buna si merita efortul. Iese o zacusca afumata in care se simte clar gustul de vinete si de ardei copti, e pur si simplu delicioasa. Nu se compara cu ce poti cumpara din supermarket. Nu se compara nici cu zacusca facuta pe aragaz.
Cam asa ne-am distrat wekendul trecut, iar printre picaturi ne-am bucurat de verde, albastru, de nori pufosi si de miros de fum si iarba.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu