e>

miercuri, 14 iulie 2010

Cercei din lemn, pictati

 


Ca sa mai scap de "obsesia" nasturilor, am zis ca n-ar fi rau sa fac niste cercei pictati. 



In prima faza, am vrut sa-i fac din lut , dar apoi am dat peste lemnul nucii de cocos. Avand deja o curbura, cad mai bine decat niste cercei de lut, plus ca pot sa fiu mai inventiva cu modul de prindere de urechiusa (la unii am adaugat bilute de lemn intre cercelul propriu-zis si tortita).









Mai multe modele aici. Pretul este de 10 lei/pereche si nu include taxele de livrare.

Cleme par




Clemele au aparut din necesitate. Le aveam de la un set de crosetat, cumparat de maica-mea, dar, cum nu ma inteleg eu prea bine cu crosetatul, am folosit firele colorate la altceva si am ramas cu clemele pe care le-am pus bine, cu gandul ca le voi folosi in vreun fel, mai tarziu. Intr-o zi, cand lucram la atelierul din garajul bunicii (caci acolo imi place sa lucrez vara), am constatat ca mi-am uitat elasticul de par acasa si, cum siliconul fierbinte nu face bine parului si nici nu se indeparteaza usor, tot cautam ceva sa-mi leg parul. Asa am dat peste cleme si, daca tot era incins pistolul cu silicon, mi-am zis  sa le decorez un pic, pentru ca aratau urat asa, fara nimic pe ele. Cum cel mai la indemana mi-au fost nasturii, i-am folosit pentru decorare, si am gasit unii care s-au potrivit perfect cu lungimea si latimea clemelor.



Pret 15 lei bucata, pretul nu include taxele de livrare.



* Later edit* Acum pot sa ma laud si cu rezistenta lor. Sincer, m-au surprins si pe mine, am avut una cu mine in vacanta, am purtat-o cu mine in geanta mai mereu, am scapat-o pe jos de cateva ori si in plus a rezistat la nenumarate bai. Nu a cedat, dar pana la urma am pierdut-o ...:-)

Brose dantela


Eu nu am reusit inca sa scap de problema cumparatului in cantinati prea mari, desi am incercat tot felul de metode...
Asa am intrat in posesia multor metri de dantela. Motivul a fost bun, dantela e foarte frumoasa, dar eu nu foloseam decat foarte putina la cercei (aici).
Deci... ce sa fac cu atata dantela? 




Sincer, nici nu stiu cum de mi-a venit ideea cu brosele. Stiu ca se fac brose de genul asta,  din material sau din dantela lata, dar se cos, iar eu nu-s prietena cu acul si ata. Pana la urma, tot siliconul m-a scos din incurcatura. Dar nu a fost deloc usor pana am gasit o metoda care sa functioneze. Prima brosa pe care am facut-o mi-a iesit destul de bine, dar n-am putut sa o dezlipesc de pe birou (de fapt, pana la urma am reusit, dar brosa nu mai arata deloc bine):-). Dupa multe incercari (rastimp in care am reusit de cateva ori sa-mi pun silicon fierbinte pe unghie - cine a incercat stie cat de tare doare, cine nu a incercat nici sa nu incerce!, am gasit o metoda care sa functioneze, si rezultatul se poate vedea mai jos. Din pacate, calitatea pozelor lasa de dorit, se intunecase cand le-am facut si a trabuit sa folosesc blitul (beah), dar sper sa revin cu poze mai multe si mai bune la un moment dat.


 Pretul variaza intre 15 si 20 lei bucata, in functie de dimensiune. Mai multe poze aici.

Bratari din nasturi




Ultimul meu "bebe" sunt aceste bratari din nasturi. Sunt tare dragute si, cand sunt pe mana, este aproape imposibil sa-ti dai seama din ce sunt facute.  Se pun usor si, daca vreun nasture se rezvrateste si isi schimba pozitia (sau ajunge pe mana celor mici), este foarte usor de pus la loc. Ca sa nu mai zic ca pot fi largite (sau stramtate) dupa pofta inimii.
Am mai multe modele, unele mate, altele lucioase (acestea sunt mai elegante) si pot adauga sau scoate spirale in functie de preferinte.

Bratarile pot fi asortate cu succes cu brose sau cercei la care am folosit acelasi tip de nasuri.


Mai multe poze aici sau in slideshow-ul de mai jos. Preturile sunt foarte variate, in functie de tipul de nasturi folositi si de numarul de spirale. Daca doriti sa aflati mai multe detalii ma puteti contacta.

marți, 13 iulie 2010

Coliere la baza gatului


De foarte mult timp imi doresc sa reconditionez o masa de-a bunicii mele prin tehnica decoupage-ului. Cum timpul nu mi-a permis sa ma ocup de masa, am zis sa incerc tehnica pe ceva de dimensiuni mai mici. Suportul l-am confectionat din lut si produsul final este lacuit in mai multe straturi. Pe spate am aplicat piele intoarsa, naturala, pentru un plus de confort in timpul purtarii.


Pret: 14 lei bucata, nu sunt incluse taxele de expediere.

Mai multe poze aici sau in slide-ul de mai jos.

Tot nasturi :D

Pe langa faptul ca rezerva de nasturi este in continuare substantiala, mi-am dat seama ca am facut atatea bijuterii cu/din nasturi, dar niciuna de prins le gat.

Exista mai multe metode prin care nasturii pot fi convinsi sa devina coliere!
STANGA: Colier la baza gatului, realizat din nasturi naturali (scoica). Nu mai este disponibil.






 

DREAPTA: Colier din nasturi sidefati. Nu mai este disponibil. 




STANGA: Colier din nasturi. Lungime aproximativ 30 cm. Nu mai este disponibil.









DREAPTA: Colier din nasturi si zale. Lungime aproximativ 48 cm. Nu mai este disponibil.


Si colierele astea, atat de vesele, pot fi purtate in mai multe moduri. Desi n-as recomanda sa fie puratate de patrupede, am gasit o scuza sa mai fac cateva poze cainilor!
 
 

Si parca nici un set nu strica!

Set format din colier, bratara (cu trei randuri) si cercei, toate din nasturi sidefati. Disponibil pe baza de comanda (bratara poate avea un singur rand de nasturi).]

Mai multe poze, detalii si preturi, aici.

luni, 10 mai 2010

Si din nou cercei ...

A cam inceput sa-mi placa treaba cu cerceii! Fata de precedentii am schimbat un pic stilul si  raportul nasturi/margelute, facandu-i mai eleganti. Recunosc ca am avut mici emotii legate de greutate, eu nu am gauri in urechi si habar n-am cum e sa porti cercei, dar prietenele mele mi-au dat ok-ul dupa ce i-au testat!

 


Pretul este de 20 lei perechea, nu include taxele de livrare. Mai multe modele si detalii, aici.

duminică, 9 mai 2010

Cercei din nasturi


Dupa aventura de la depozitul de nasturi si dupa ce am realizat ca 7 kg reprezinta multa materie prima, m-am gandit ca trebuie sa fac ceva nou ca sa folosesc mai ales nasturii mici, care nu pot fi folositi la inele si brose. M-am gandit la cercei pentru ca nu am mai facut pana acum.

M-am pus pe treaba si, dupa ce am facut destui cercei, mi-am zis ca e timpul pentru o noua sedinta foto. Din dorinta de a face blogul prietenos si pentru cei mici, m-am gandit ca ar fi tare frumos sa fac cateva poze cu un copil. Asa m-am gandit la micuta Catalina, care-mi este nepoata (cred!!!)prin alianta, si care are niste ochi verzi absolut minunati. Catalinei i-a placut la nebunie sa fie pozata si acum vrea sa fie actrita cand se va face mare. Si mie mi-a fost usor sa lucrez cu ea, este fotogenica si trece foarte usor de la o stare la alta.

 
 
 


Cerceii variaza ca pret intre 5 si 8 lei si pot fi personalizati (lungime, culori) in functie de preferinte. Aici gasiti mai multe poze si detalii.

vineri, 7 mai 2010

Brose si inele din nasturi

  
Dupa experienta cu brosele din sfoara si nasturi, m-am indragostit si de nasturi. Prima oara am facut brosele. Nu a fost deloc usor, nu aveam decat nasturi vechi de la bunica mea, si inca cativa donati de prieteni. A fost greu si cu lipiciul, am folosit un lipici vechi pe care l-am gasit prin casa, cu un miros respingator si un timp de uscare foarte lung. Greu a fost si din punct de vedere financiar, nasturii pe care ii aveam, pur si simplu nu erau suficienti, iar preturile la mercerie sunt foarte mari.
Dar toate greutatile au fost uitate cand am vazut primele brose. Erau in jur de 20, si nu prea m-am indurat sa le duc la targ, asa ca am ales o solutie de compromis si am facut cadou mai mult de jumatate prietenelor, cu ocazia zilei de 8 Martie.



Dupa ce am capatat putina experienta, am descoperit magicul pistol cu silicon, care mi-a usurat enorm munca. Dar, nu dupa mult timp, am ramas fara materie prima si norocul meu cu noii prieteni facuti la Targul Martisorului de la Muzeul Taranului Roman, care au fost suficient de draguti sa ajute o incepatoare si mi-au spus de unde pot cumpara nasturi la kilogram, la un pret infinit mai mic decat la mercerie. M-am bucurat enorm, caci asa a scazut atat costul de productie cat si pretul broselor, si imi doream tare mult sa fie accesibile, sa se pate bucura oricine de asa o veselie de culori.
Cand m-am dus prima data la depozitul cu nasturi m-am simtit ca un copil intr-un magazin de jucarii. Am stat ore, am rascolit pin toate cutiile si pungile dupa nasturi si toti mi se pareau atat de draguti ca nici nu mi-am dat seama cand am plecat acasa cu 7 kilograme de nasturi!
Cand m-am pus la masa de lucru, m-am trezit inconjurata de o multime de nasturi intr-o abundenta de culori si asa am ajuns la concluzia ca trebuie sa-i folosesc si in alte moduri. Asa  au aparut inelele si seturile brosa+inel, care au fost de fapt facute la sugestia unei cliente.
Cand ma duc la targuri, pot sa zic ca nasturii astia sunt o inepuizabila sursa de distractie. Pentru inele am facut un suport special din pluta care le scoate in evidenta de minune, dar nu lasa sa se inteleaga exact despre ce este vorba, cel putin de la departare. Acest mic detaliu este practic un magnet pentru trecatori, de multe ori si barbatii vin sa vada exact ce sunt.  


La majoritatea targurilor la care am participat, nasturii au fost micile vedete. Pentru cliente, cea mai mare dificultate este sa se hotarasca ce combinatie de culori le place mai mult, si nu o data mi s-a intamplat ca o clienta sa revina, sa mai cumpere un inel. 

Bineinteles ca inelele si brosele au fost o inspiratie pentru mine cand a venit vorba de poze, iar brosele mi se pare ca arata mai bine pe genti, esarfe, blugi sau in alte locuri mai putin conventionale. Pentru poze mi-am convocat din nou prietenii, inclusiv cei necuvantatori, care au fost extrem de cooperanti! Ca sa nu lungesc postul la nesfarsit cu multele poze pe care le-am facut (acum inteleg dificultatea alegerii, pur si simplu nu ma pot hotari ce poze sa folosesc!), am decis sa fac un slideshow de care va puteti bucura mai jos.




Pretul este de 5 lei bucata atat pentru inele cat si pentru brose. 
Intregul album cu inele si brose poate fi vizionat aici.

sâmbătă, 17 aprilie 2010

Brose din sfoara


Recunosc ca imi place foarte mult sfoara, mi se pare ca se potriveste cu orice, iar in cazul broselor, culorile nasturilor sunt foarte frumos scoase in evidenta de sfoara. 
Prima brosa de genul asta am facut-o anul acesta, in preajma martisorului si era foarte simpla, cu un singur nasture in centru. Ideea mi-a venit pur si simplu jucandu-ma cu sfoara. Intre timp brosele au evoluat si au devenit din ce in ce mai complexe. Daca primele le coseam si imi lua foarte, foarte mult sa fac una (plus basici, degete intepate), acum majoritatea sunt lipite. Oricum, posibilitatile sunt chiar nelimitate, si e foarte distractiv sa tot gasesti chestii noi cu care sa umpli petalele! Nu cred ca o sa ma plictisesc vreodata facandu-le!



 
 Mai sus  este una dintre primele poze facute broselor. Daca nu ma inseala memoria, cea verde din centru este chiar prima brosa din sfoara pe care am facut-o.
Poate ca fotografiatul broselor a fost partea cea mai distractiva! Am incercat sa fiu cat mai creativa si curtea bunicii, cu verdele de primavara, prietenii cu doua si patru piciare, toate acestea mi-au fost de mare ajutor. Asa a aparut si slide-show-ul de mai jos!




Preturile variaza, in functie de complexitatea brosei, intre 8 si 15 lei. Mai multe poze cu brose, aici. Majoritatea modelelor pot fi facute si la comanda, daca am materie prima (nasturi)inculorile dorite. De asemenea se pot incerca si alte combinatii de culori, posibilitatile sunt practic nelimitate. 

joi, 15 aprilie 2010

Tablouri decorative

De cand ma stiu, m-am simtit bine cu pensula in mana!
  Mama mea imi inrama toate desenele de cand eram copil. Mie nu mai imi plac acum si ma tot chinui sa o conving sa le arunce sau macar sa ma lase sa fac un colaj mare din toate, dar ea se incapataneaza sa le pastreze asa cum sunt, format A4 si expuse la o inaltime total nepotrivita!:-)

Nu pot sa ma supar pe ea, doar este primul meu fan si, oricum, ea m-a inspirat sa pictez aceste tablori de dimensiuni mici, care pot fi sprijinite pe cartile din biblioteca, sau agatate unul sub altul in spatii inguste. M-am hotarat la dimensiunea de 10cm x 10cm, si am pictat pe PFL (solid si ieftin!). Am folosit ulei, acrilice, oil pastels si cam tot ce aveam la indemana, chiar a fost distractiv sa le pictez (mai ales calutii!)! Dupa ce am pictat cateva, mi-am dat seama ca fara rama arata ... neterminate; si asa mi-a venit ideea cu sfoara pe post de rama. Oricum, eu sunt fan sfoara - as lipi-o oriunde, inclusiv pe ghivece, iar acum ma gandesc la o modalitate de a-mi confectiona un abajur de sfoara. Sper sa iasa!


Partea cea mai frumoasa a povestii cu tablourile a venit tot din partea mamei mele si are legatura cu inceputul aventurii mele handmade. Practic, a fost un moment in viata mea cand mi-am dat seama ca am nevoie de o schimbare majora, am renuntat la serviciu si m-am apucat de facut martisoare (mai multe detalii  aici);
 apoi au aparut tablourile acestea. Bineinteles ca ai mei nu au fost de acord cu aceasta schimbare, dar pentru mine nu prea a contat, stiam ca o sa fiu mai fericita facand asta. Si mama mea si-a exprimat dezaprobare, dar cand a vazut tablourile parca n-a mai fost atat de vehementa, iar dupa doua saptamani, mi-a adus farfurioarele pictate. Stiam ca maica-mea are talent, dar, sincer, nu am vazut-o niciodata cu pensula sau creionul in mana, asa ca va puteti imagina socul care l-am avut cand m-am trezit cu farfuriile pictate. Oricum, nu s-a oprit aici, s-a apucat de reciclat intr-un mod frumos si asa au aparut tablourile pe tocatoare vechi, o idee inedita. Acum pot sa zic ca si in viata ei s-a schimbat ceva ... la serviciu are un perete intreg cu poze (cu mine bineinteles :P), niste caluti vechi de-ai mei in creion si o multime de tablouri colorate pictate de ea! Peretele arata minunat si nu mai ai senzatia ca intri intr-un cabinet medical rece si alb (mama mea e medic). E drept ca nici in ziua de azi nu si-a exprimat verbal suportul pentru ceea ce fac, dar nici nu cred ca mai trebuie sa o faca. E suficient ca inca picteaza, face tot felul de rame cu pietricele colorate si trebuie sa fiu atenta cand ma viziteaza (ea locuieste in Pitesti),pentru ca imi "fura" rezerve de silicon, culori si pensule ... dar nu ma pot supara pe ea, pentru ca, pe de alta parte, imi tot cumpara chestii ... "Uite, pe asta poti picta ceva dragut" sau "M-am gandit ca poti folosi si asta.., am cumparat mai multe nu m-am putut abtine, au fost ieftine!"
 Pentru alte detalii si preturi click  aici.